Is het blije gezicht van je kind niet hetgeen waar je zelf het allergelukkigst van wordt? En stel je nu eens voor dat dat blije gezicht vol zit met zwarte vegen van dagenlang buitenspelen in de natuur. En dat die ondeugende ogen in dat gezicht glimmen van trots omdat het zo goed gelukt is om nieuwe vrienden te maken. Dat er niets eens gedácht is aan een beeldscherm omdat er zoveel nieuws te doen en ontdekken was? En dat je thuis overspoeld wordt door verhalen over opblijven en kampvuren. Over buikschuifbanen midden in het bos, vliegeren op het strand, boevenstreken en buikpijn-van-het-lachengrappen. Dát zijn de Expedities van Bzzzonder!

Op Expeditie groeit het zelfvertrouwen van jonge kinderen. We helpen ze namelijk met het maken van nieuwe vrienden en met het leren van nieuwe dingen. De grotere avonturiers krijgen verantwoordelijkheden die ze misschien nog niet gewend zijn. Dat doet iets met kinderen, ze voelen zich verantwoordelijk en maken gigantische stappen in hun ontwikkeling. En de tieners? Die ervaren dat er daadwerkelijk veel te beleven valt in de ‘echte wereld’. De online-wereld verschuift naar de achtergrond, school speelt even geen rol en de buitenlucht, de challenges en de omgeving zorgen voor bakken energie. Ook ouders zullen door de omgevingsverandering, rust, zeelucht en bijzondere tijd samen als herboren naar huis terugkeren!

Extra zorg
Ieder kind mag met ons mee op Expeditie. Ook kinderen die niet naar de opvang van Bzzzonder gaan en ook kinderen die extra zorg nodig hebben. Indien dat laatste het geval is, stuur dan even een mailtje naar expeditie@bzzzonder.nl zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken!

Facebook
Natuurlijk hebben we een heuse Facebookpagina waarop we je op de hoogte houden van onze Expedities! Zowel van te voren als tijdens en na. Leuke foto’s, praktische informatie maar ook bijvoorbeeld wanneer we vol geboekt zijn. Volg je ons?

Voorpretavond
Op woensdag 26 juni organiseren we de Expeditie voorpretavond! Van 19.00 tot 20.00 uur in Kinderbelevingscentrum De Vathorst (Caraïben 6 in Vathorst). Kinderen, begeleiders en ouders kunnen elkaar dan alvast ontmoeten! We vertellen wat we zoal zullen ondernemen op Expeditie, roosteren wat marshmellows en er is tijd om vragen te stellen! Ook als je je kind nog niet hebt ingeschreven, ben je van harte welkom! We snappen heel goed dat je misschien vragen hebt alvorens je tot inschrijving overgaat. Wees welkom! Wel graag even aanmelden via expeditie@bzzzonder.nl.

We gaan tweemaal op Expeditie naar de Huizense bossen! We slapen daar in heuse blokhutten, vertoeven in de natuur, doen leuke spellen, klimmen in bomen, picknicken tussen de eekhoorns en we ronden deze dagen vol avontuur en vertier natuurlijk zingend af bij het kampvuur!

Voor wie: jongens en meisjes van 6 tot en met 10 jaar

Waar:  De Huizense bossen

Wanneer: maandagochtend 22 tot en met woensdagmiddag 24 juli én van donderdagochtend 25 tot en met zaterdagmiddag 27 juli.

Kosten: € 175,- bij inschrijving voor 1 februari 2019 omdat er dan sprake is van een vroegboekkorting. Na 1 februari bedragen de kosten € 195,-  Gaat jouw kind naar de bso van Bzzzonder? Dan krijg je per dag dat je kind normaal naar de bso zou gaan en nu mee op Expeditie gaat: €15,- korting.

Inschrijven
Inschrijven voor één van onze twee Bospedities doe je hier!

Ben jij avontuurlijk en dol op het strand? Dan zie jij een midweek op een eiland wel zitten! Vliegeren, strandjutten, mountainbiken, vlag veroveren in de duinen, zeehonden spotten, levend stratego in de immens grote en groene tuin rondom het huis waar we logeren en nog veel meer leuke, sportieve en spannende activiteiten!

Voor wie: jongens en meisjes van 9 tot en met 12 jaar

Waar: Texel

Wanneer: maandagochtend 22 juli tot en met vrijdagmiddag 26 juli.

Kosten: € 350,- bij inschrijving voor 1 februari 2019 omdat er dan sprake is van een vroegboekkorting. Na 1 februari bedragen de kosten € 375,- Gaat jouw kind naar de bso van Bzzzonder? Dan krijg je per dag dat je kind normaal naar de bso zou gaan en nu mee op Expeditie gaat: €15,- korting.

Inschrijven:
Inschrijven voor Expeditie Texel doe je hier!

Expeditie Wad is uniek in zijn soort. Dit is namelijk een ouder-kindavontuur. Je laat thuis, werk, school, beeldschermen en al het andere vijf dagen lang achter je om je samen met jouw tiener over te geven aan de natuur, het water en de elementen. Jullie vertoeven dan samen met nog 18 personen (ouders en tieners) op een prachtige zeilklipper met de evenzo prachtige naam: de Linquenda. Een ervaren zeebonk (de schipper) leert jullie zeilen en droogvallen. Jullie zullen: zwemmen, chillen in de hangmat, zeehonden spotten, zeelucht opsnuiven, tot rust komen, plezier maken en nieuwe dingen leren. Een onvergetelijke ervaring!  Hoe de week er precies uit komt te zien? Geen idee; dat bepaal je als groep. En dat kan natuurlijk alleen door samen te werken en goed te plannen. Misschien beslissen jullie wel om te gaan nachtzeilen … of om ergens een kampvuurtje te stoken…of om op het dek onder de sterrenhemel te gaan slapen… Misschien moeten jullie samen een zomerstorm zien te doorstaan… Hoe dan ook; de wind bepaald jullie bestemmingen. De rest is aan jullie. Een mooie kans om als ouder en tiener samen met een groep een onvergetelijk avontuur te beleven.

Voor wie: Voor tieners in de leeftijd van (ca.) 11 tot en met 15 jaar samen met hun vader of moeder (of oom, tante, begeleider, verzorger).

Waar: Start- en eindpunt: Makkum waar de Lingquenda ons in al haar schoonheid opwacht. Welke eilanden we aandoen en wat we zoal ondernemen, bepalen we ter plekke. Samen.

Wanneer: Van vrijdagavond 19 juli tot en met woensdagochtend 24 juli

Kosten: De kosten bedragen € 245,- per persoon bij inschrijving voor 1 februari. Na 1 februari bedragen de kosten €265,- per persoon. Eenmaal op het schip, maken we gezamenlijk een pot om eten en drinken van te bekostigen. De hoogte van dat bedrag bepalen we samen. Naar schatting zullen we € 50,- per persoon in de pot inleggen.

Inschrijven:
Inschrijven voor Expeditie Wad doe je hier!