Laden Evenementen

Twee blauwe figuren wonen samen in een blauw huis. Met hun blauwe spulletjes, hun blauwe kleren en hun blauwe eten zijn ze heel gelukkig in hun blauwe routines. Iedere dag lezen ze de blauwe krant, eten ze blauwe boterhammen, spelen ze blauwe spelletjes en verzorgen ze hun blauwe bloemen. Alles is rustig en overzichtelijk. Tot er op een dag een oranje vlek hun blauwe bestaan binnendringt.

Wat doe je als de wereld om je heen begint te veranderen terwijl jij daar nog niet aan toe bent?
Hoe ga je ermee om als de persoon die jij dacht helemaal te kennen toch anders blijkt te zijn?
Durf je open te staan voor verandering, of houd je liever vast aan dat wat er altijd was?

De voorstelling Samen Blauw is geschikt voor horende en dove kinderen van 6-101.
In de voorstelling wordt zowel gebarentaal als gesproken Nederlands gebruikt. Daarnaast is de voorstelling heel fysiek en visueel waardoor je ook zonder de taal mee te krijgen van de voorstelling kunt genieten.

De voorstelling wordt gespeeld door Tg Signum. Tg Signum is een jong theatergezelschap dat tweetalige voorstellingen maakt. Zij streven naar toegankelijkheid en inclusie binnen de voorstellingen en dat doen ze door zowel Nederlandse Gebarentaal te gebruiken als het gesproken Nederlands. De gebarentaal is een grote artistieke inspiratiebron en vanuit de beweging van de taal willen zij graag een ontmoeting en verbinding laten plaatsvinden.

Zij geloven in de toegevoegde waarden van diversiteit, zowel in de maatschappij als op het toneel. Daarom werkt Tg Signum met zowel dove, slechthorende als horende spelers van verschillende leeftijden en afkomst. De ander echt zien en leren van een ander is belangrijk voor Tg Signum.

Interessant, vertel het je vrienden!