Helaas kan onze Herfstpeditie vanwege de nieuwe coronamaatregelen niet doorgaan. De overkoepelende brancheorganisatie heeft dringend advies uitgebracht om alle herfstkampen te annuleren. De nadruk binnen dit advies ligt vooral op het beperken van contactmomenten en reisbewegingen. We vinden het enorm jammer dat en hopen in een volgende vakantie alsnog op avontuur te kunnen gaan!  

Is het blije gezicht van je kind niet hetgeen waar je het allergelukkigst van wordt? En stel je nu eens voor dat die blije toet vol zit met zwarte vegen van dagenlang buitenspelen in de natuur. En dat die ondeugende ogen in dat snoetje glimmen van trots omdat het zo goed gelukt is om nieuwe vrienden te maken. Dat er niets eens gedácht is aan een beeldscherm omdat er zoveel nieuws te doen en ontdekken was? En dat je thuis overspoeld wordt met verhalen over opblijven, kampvuren,  zingen in de regen, in bomen klimmen, survivalbanen dwars door bos en uitgehaalde boevenstreken. Dát zijn de Expedities van Bzzzonder!

 

Facebook
We hebben trouwens ook hebben een Facebookpagina waarop we je op de hoogte houden van onze Expedities! Zowel van te voren als tijdens en na. Leuke foto’s, praktische informatie maar ook bijvoorbeeld wanneer we vol geboekt zijn. Volg je ons?

Corona
Natuurlijk houden we ons op Expeditie aan de geldende coronaregels van het RIVM. Volwassenen houden voldoende afstand, we zorgen ervoor dat we regelmatig onze handen desinfecteren en het breng- en haalmoment zal een beetje anders verlopen dan je van ons gewend bent. Het is nu namelijk niet handig om als ouder onze expeditieruimte te betreden, het brengen en halen zal dus buiten en vlot zijn. Hoe we dat precies aanpakken hoor je van ons tegen de tijd dat het expeditiefestijn van start gaat! We hopen natuurlijk dat iedereen zich fit als een hoen voelt en gewoon lekker met ons mee kan op Expeditie. Helaas mag je niet mee als:

  • je de afgelopen 24 uur of bij de start van het kamp één of meerdere van de volgende (milde) klachten hebt (gehad): neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
  • je bij de start van het kamp een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten hebt.
  • je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en als dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld.
  • je een huisgenoot/gezinslid hebt met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en als je korter dan 14 dagen geleden contact gehad hebt met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had.
  • je in quarantaine bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.
  • je in een risicogroepzit, dan is toestemming nodig van je ouders. Overleg eventueel met de huisarts.
  • je ziek wordt of klachten krijgt tijdens het kamp, dan moet je direct naar huis

Hier gaan we allemaal niet vanuit, maar dan is het maar duidelijk!

Herfstpeditie

Dit jaar gaan we voor het eerst in de herfstvakantie op Expeditie, een Herfstpeditie dus! En dan ook nog naar een (voor ons) spiksplinternieuwe locatie. We gaan naar het groener dan groene Vierhouten dat direct aan de Elspeetsche heide ligt. Omringd door bos en (speel)velden kunnen we non-stop buiten, in de prachtige natuur ravotten. Dat zullen we dan ook voornamelijk doen. Maar stel nu dat het net even te hard regent bijvoorbeeld, dan hebben we ook gewoon onze eigen chillruimte binnen, waar we kunnen vertoeven voor uitgebreide potten Monopoly, karoke en kwartetmarathons. Naast die groepsruimte bevindt zich de keuken. De kinderen komen als volleerde chef-koks thuis, want ons maaltje bereiden we natuurlijk helemaal zelf. Samen met de kinderen. En verder hebben we op de begane grond van ons expeditieverblijf vijf slaapkamers met losse bedden en op de eerste verdieping nog acht slaapkamers met allemaal stapelbedden.

We hebben enorm veel zin in dit herfstspektakel. We zien uit naar de speurtochten door het bos, het klimmen in bomen, een survivalparcours, rollen door de bladeren, kampvuuravonden met warme chocolademelk en het geluid van lachende en joelende avonturiers. Deze Expeditie is voor kinderen in groep 4 tot en met 7. Met activiteiten splitsen we de kinderen op in twee groepen: groep 4 en 5 gaan samen op avontuur en groep 6 en 7 doen dat samen. Op die manier kunnen we activiteiten aanbieden die goed passen bij de leeftijden van de kinderen. Ook bij de indeling van de slaapruimtes houden we die leeftijdsverdeling aan. Natuurlijk zijn er ook momenten waarop we gewoon allemaal met elkaar optrekken! Tijdens het eten bijvoorbeeld en wanneer de kinderen vrije speelmomenten hebben.

Nog even op een rijtje

Voor wie: jongens en meisjes in groep 4 tot en met 7
Waar: Het groener dan groene Vierhouten
Wanneer: woensdagmiddag 21 oktober 15.00 uur tot en met vrijdagmiddag 23 oktober 14.00 uur
Kosten: € 175, wanneer je je voor 22 september inschrijft en € 195,- wanneer je je na 22 september aanmeldt. Gaat jouw kind naar de bso van Bzzzonder? Dan krijg je per dag dat je kind neiormaal naar de bso zou gaan en nu mee op Expeditie gaat: €15,- korting. Deze kosten zijn inclusief begeleiding, activiteiten, expeditietrui, buikpijn van het lachen en eten en drinken! Inclusief alles dus!

Inschrijven

Om je kind aan te melden voor onze Herfstpeditie, hoef je maar twee dingen te doen. Eerst vul je hier het inschrijfformulier in, zodat we alles van jou en je avonturier af weten om samen een geweldige Expeditie te beleven. En daarna kun schaf je hier je expeditieticket aan. Dan is je je inschrijving compleet en gaan we op avontuur!