expeditie2018-05-29T11:37:10+00:00

Expedities

Door samen te doen (je)zelf ontdekken

Deze slogan staat centraal bij al onze Expedities en zorgt ervoor dat ieder kind machtige ervaringen opdoet, nieuwe vrienden maakt én gloeiend van trots na de Expeditie weer naar huis terugkeert. En weet je wat zo tof is? De Expedities 2018 worden leuker dan ooit tevoren! Nieuwe activiteiten, nieuwe locaties en nóg meer avonturen. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld ook Expeditie Wad voor ‘grote’ ontdekkingsreizigers van elf tot en met vijftien jaar. Expeditie Wad is uniek is zijn soort omdat deze trip bedoeld is voor tieners samen met hun vader of moeder (of verzorger). Samen weg van huis, over de wadden zwerven, samen je draai vinden op een prachtig zeilschip, op avontuur, ondernemen en chillen en samen met andere ouders en tieners genieten van deze bijzondere tijd samen!

Op Expeditie groeit het zelfvertrouwen van jonge kinderen. We helpen ze namelijk met het maken van nieuwe vrienden en met het leren van nieuwe dingen. De grotere avonturiers krijgen verantwoordelijkheden die ze misschien nog niet gewend zijn. Dat doet iets met kinderen, ze voelen zich verantwoordelijk en maken gigantische stappen in hun ontwikkeling. En de tieners? Die ervaren dat er daadwerkelijk veel te beleven valt in de ‘echte wereld’. De online-wereld verschuift naar de achtergrond, school speelt even geen rol en de buitenlucht, de challenges en de omgeving zorgen voor bakken energie. Ook ouders zullen door de omgevingsverandering, rust, zeelucht en bijzondere tijd samen als herboren naar huis terugkeren!

Extra zorg
Ieder kind mag met ons mee op Expeditie. Ook kinderen die niet naar de opvang van Bzzzonder gaan en ook kinderen die extra zorg nodig hebben. Indien dat laatste het geval is, stuur dan even een mailtje naar talent@bzzzonder.nl zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken!

Facebook
Natuurlijk hebben we een heuse Facebookpagina waarop we je op de hoogte houden van onze Expedities! Zowel van te voren als tijdens en na. Leuke foto’s, praktische informatie maar ook bijvoorbeeld wanneer we vol geboekt zijn. Volg je ons?

Bospeditie Huizen

We gaan zelfs twee maal op Expeditie naar de Huizense bossen! De eerste Expditie is echter al vol! We slapen daar in heuse blokhutten, vertoeven in de natuur, doen leuke spellen, klimmen in bomen, picknicken tussen de eekhoorns en we ronden deze dagen vol avontuur en vertier natuurlijk zingend af bij het  kampvuur!

Voor wie: jongens en meisjes van 6 tot en met 10 jaar

Waar:  De Huizense bossen

Wanneer: maandag 16 tot en met woensdag 18 juli (deze Expeditie is al vol!) én woensdag 18 tot en met 20 juli.

Kosten: € 138 bij inschrijving voor 1 juni 2018 omdat er dan sprake is van een vroegboekkorting. Na 1 juni bedragen de kosten € 160,- Gaat jouw kind naar de bso van Bzzzonder? Dan krijg je per dag dat je kind normaal naar de bso zou gaan en nu mee op Expeditie gaat: €15,- korting.

Expeditie Terschelling

Ben jij avontuurlijk? Dan zie jij een midweek op een eiland met strandjutten, mountainbiken, vlag veroveren in de duinen, slapen in een logeerboerderij en nog veel meer leuke en spannende activiteiten, vast wel zitten!

Voor wie: jongens en meisjes van 9 tot en met 12 jaar

Waar: Terschelling

Wanneer: maandag 16 juli tot en met vrijdag 20 juli

Kosten: € 350,- bij inschrijving voor 1 juni 2018 omdat er dan sprake is van een vroegboekkorting. Na 1 juni bedragen de kosten € 375,- Gaat jouw kind naar de bso van Bzzzonder? Dan krijg je per dag dat je kind normaal naar de bso zou gaan en nu mee op Expeditie gaat: €15,- korting.

Expeditie Wad?

Wad zeg je? Expeditie Wad? Ja precies! Spiksplinternieuw dit jaar. Stel je even voor:

Dé Linquenda (een prachtige zeilklipper), een ervaren zeebonk (de schipper) en zijn maat die jou en je tiener in Makkum opwachten. Jullie gaan samen met nog 18 personen (ouders en tieners) aan boord om een week lang: zeelucht op te snuiven, over de Wadden te zwerven, te leren zeilen en droogvallen, te zwemmen, te chillen in een hangmat, zeehonden te spotten en heel vee lol te maken. Hoe de week er precies uit komt te zien? Geen idee; dat bepaal je als groep. En dat kan natuurlijk alleen door samen te werken en goed te plannen. Misschien beslissen jullie wel om te gaan nachtzeilen naar Terschelling… of om ergens een kampvuurtje te stoken…of om op het dek onder de sterrenhemel te gaan slapen… Misschien moeten jullie samen een zomerstorm zien te doorstaan… Hoe dan ook; de wind bepaald jullie bestemmingen. De rest is aan jullie. Een mooie kans om als ouder en tiener samen met een groep een onvergetelijk avontuur te beleven.

Voor wie: Voor tieners in de leeftijd van (ca.) 11 tot en met 15 jaar samen met hun vader of moeder (of oom, tante, begeleider, verzorger).

Waar: Start- en eindpunt: Makkum waar zeilklipper ons in al haar schoonheid opwacht. Welke eilanden we aandoen en wat we zoal ondernemen, bepalen we ter plekke. Samen.

Wanneer: Van zondagavond 15 tot en met zaterdagochtend 21 juli

Kosten: In totaal kunnen we met 20 personen aan boord. Als we de twee hangmatten op het dek ook meetellen. Er zijn zeven twee-persoonshutten en één vier-persoons hut. De kosten bedragen € 245,- per persoon (dus voor ouder en tiener samen € 490,-). Eenmaal op het schip, maken we gezamenlijk een pot om eten en drinken van te bekostigen. De hoogte van dat bedrag bepalen we samen. Naar schatting zullen we € 50,- tot € 75,- per persoon in de pot inleggen.

Ga je mee? Er zijn nog enkele plekken vrij dus neem snel contact op als je interesse hebt.

Tel: 06-52071081
Mail: michielvanrennes@bzzzonder.nl

 

Schrijf je snel in!

Schrijf je snel in!

Inschrijven Bzzzonder Expeditie Wad

  • Inschrijfbevestiging

    Nadat je op 'versturen' hebt geklikt is je inschrijving afgerond. Je ontvangt daarna ook per mail een bevestiging. Mocht je deze nu niet ontvangen, mail ons dan even (talent@bzzzonder.nl) zodat we even voor je na kunnen gaan waar het mis gaat. Verder controleren we meerdere malen per week de binnengekomen inschrijvingen. Dat doen we om tijdig aan te kunnen geven wanneer een Expeditie vol is. De kans is héél klein maar het kan dus gebeuren dat jouw inschrijving net te laat binnekomt. Dan krijg je daar uiteraard zo spoedig als mogelijk bericht van. Maar nogmaals: we controleren zo vaak mogelijk om dat te voorkomen :-). Dank voor je inschrijving!
  • Voordat je op versturen klikt willen we je graag nog even wijzen op ons privacystatement onderaan de pagina. Dan weet je welke gegevens we verzamelen, waarom en wat we daarmee doen.