Dit gezin móeten we helpen. Noa heeft dringend (als in: nú) een opvangplek nodig. Hoe we dat doen dat weet ik nog niet, maar lukken zal het…

Mijn contactpersoon van het wijkteam heeft me telefonisch uitgebreid verteld over de situatie van Noa. Zowel voor het meisje als voor haar ouders is het noodzakelijk om haar (in ieder geval tijdelijk) met spoed op te kunnen vangen. Of wij kunnen helpen. Mijn hart vult zich naast liefde met een enorme drive om dit voor elkaar te krijgen. Dat is een behoorlijke uitdaging want de termijn waarbinnen de zorg en opvang nodig is, is extreem kort. Van groot belang dus om direct actie te ondernemen. Ik neem contact op met de coaches van al onze locaties die in aanmerking komen voor Noa. We bespreken de mogelijkheden, we gaan rond de tafel met collega’s van de afdeling planning, we zoeken met personeelszaken samen naar de juiste pedagogisch medewerker om dit meisje te begeleiden en dan wordt het stil. We willen juichen. Onze ogen glinsteren al. Maar we blijven stil. Zijn we echt niets vergeten? Nee. Dan juichen we. HET IS GELUKT! Nu alleen nog het vervoer regelen voor Noa zodat ze uit school naar onze locatie wordt gebracht. Ai, het blijkt onmogelijk om op zo korte termijn (we hebben het over ‘morgen!’) een plekje via leerlingenvervoer te bemachtigen. De radertjes in mijn hoofd beginnen weer te draaien. Het is vijf uur geweest, maar ik probeer het toch. Ik stuur een appje in de groepsapp van ons supportteam (iedereen die bij ons op kantoor werkt, zit in die groepsapp) en vraag om hulp. Binnen vijf (vijf!) minuten reageren er vier (vier!) collega’s die Noa op willen halen en naar de opvang willen brengen. Opnieuw word ik stil. Geroerd, want dít is Bzzzonder. Waar we werken volgens onze drie basisprincipes, onze kernwaarden:

  • Iedereen is welkom
  • Denken in mogelijkheden
  • Werken vanuit je hart

Los van elkaar zijn niet altijd voldoende om tot een oplossing te komen. Dat blijkt nu. Noa is hartstikke welkom. We hebben in mogelijkheden gedacht waardoor we haar met grote spoed een plekje kunnen bieden, alleen lopen we vast op het onderdeel vervoer. En dan komt onze derde kernwaarde om de hoek kijken die het allergrootste verschil maakt. Dan ontstaat er magie. Dan staan onze collega’s op die vanuit hun hart werken. Staat ‘vervoer’ in hun werkomschrijving? Nee. Willen ze hun kantoorwerkzaamheden zonder meer laten vallen om Noa op te halen en weg te brengen? Ja. Willen ze zelfs op hun vrije dag even heen en weer rijden voor Noa en haar gezin? Ja, dat willen ze. Het uit de brand helpen van dit gezin heeft voor iedereen prioriteit gekregen. Dát is werken vanuit je hart. Grote hartverwarmende harten in dit geval.

Liefs Miriam

We hebben een fictieve naam in dit blog gebruikt om de privacy van het kind te beschermen. De naam Noa is  bewust gekozen, het betekent ‘rust’ en ‘troost’, precies hetgeen we dit gezin willen bieden.