Dat we vanwege corona geen VakantieVertier op locaties kunnen organiseren, betekent natuurlijk niet dat we geen VakantieVertier voor thuis op touw kunnen zetten. We helpen je dan ook dolgraag met onze tips om ook van deze vakantie weer een geweldig festijn te maken! Voor jou én je kroost!

Theater voor Thuis
Onze voorstellingen in Theater De Kamers staan nog even on hold, maar thuis kun je ook gewoon van voorstellingen genieten. Van ‘Gonnie en Gijsje’ bijvoorbeeld en ‘Poppetje van Papier’. Op https://www.vakantietheater.nl/ vind je alle voorstellingen waar je uit kunt kiezen. Plan een gezellige middagje of avondje met elkaar, televisie aan en smul voor €7,50 per (per voorstelling per huiskamer) mee van het theaterspektakel dat van de buis spat.

DIY Knutselpakket
Onze knutselpartner in crime Jessica van ‘Confetti en meer’ kunnen we inmiddels wel de opperknutselaar van Nederland noemen. En wat nu zo leuk is, ze heeft kant en klare diy-pakketjes voor je samengesteld. Vaak wil je kroost iets maken, maar heb je net niet alles in huis. Of helemaal niets. Met deze pakketjes kan je kind direct aan de slag. Wat dacht je van glitter foam paaseieren…. of mozaïken? Anyway, op de website van de opperknutselaar kun je de setjes bestellen. De keuze is reuze: http://www.confettienmeer.nl/product-category/diy-pakket/

Bakken & Smakken
Onze Kookstudio heeft hun supergeheime recept voor the beste chocolate cookies ever and ever and always’ voor je op papier gezet. Een geheimhoudingsverklaring zullen we je niet laten onderteken, maar zullen we het recept tussen ons houden? Anders bakt straks de hele wereld ze. The best chocolate chip cookies ever and ever and always vind je het recept.

Mmmaaltje to go in De Wijkboerderij
Gun je zelf in de vakantie een dagje kookvrij met een afhaalmaatlijd van De Wijkboerderij. Op dinsdag 23 februari koken zij niet zomaar iets voor je, ze maken een groentetajine met pompoen en brood…. Mmmm weer eens iets anders dan andijviestamppot (waar we overigens ook dol op zijn) waar je kinderen het overschot aan groen uitplukken ;-). Bestel je mmmaaltje hier: www.bzzzonder.nl/mmmaaltje

Walkdown rondje van de zaak
Wie is er nu niet aan het wandelen geslagen tijdens de lockdown? Ook daar maken we een feestje van. Op dinsdag en donderdag pak je Wijkboerderij Nieuwland mee op je wandelroute, waar je een ‘koffie to go’ of brok plaatkoek koopt en een tweede cadeau krijgt!  Of wandel op donderdag langs Hart van Vathorst, waar je even naar binnen piept en een tweede sandwich, lunch of koffie/thee to go gratis krijgt. Zie hier de ‘To Go kaart’: https://www.hartvanvathorst.nl/nieuws/nieuwe-to-go-kaart/  (Ook fijn op andere dagen als je even zin hebt in iets lekkers!)

Bzzzonder knutseltje
Een knutselfrustelmomentje hoort er ook BIJ toch? Vis een lege eierdoos uit de oudpapierbak, knip één van de vakjes uit, schilder ‘m geel, maak zwarte streepjes met een stukje wol, plak er twee wiebeloogjes op, teken een mondje en natuurlijk sluit je af met twee papieren vleugeltjes. Tadaaa! BIJster cool!

Organiseer een feest!
Je hebt al wat grotere kinderen en ook die zijn toe aan weer eens wat gezelligheid. Helaas is het nu niet zo handig om een hele bups kids thuis uit te nodigen, maar online kan dat natuurlijk wel. Via Teams of Zoom bijvoorbeeld. Het bedenken, de voorpret en het organiseren ervan is al een feestje op zich.
Challenges: bedenk leuke opdrachten! Wie kan zich binnen 1 minuut het allergekst verkleden. De tijd gaat NU in!
Storytelling: vertel samen een verhaal. De één begint en de volgende verzint de tweede zin en zo maar door, net zolang tot je een doldwaas (nergens op slaand) verhaal hebt.
Hints: beeld de titel van een film. Serie of een boek uit!
Dilemma’s: bedenk de gekste dilemma’s voor elkaar.

Wel handig om van te voren een aantal regels af te spreken: wie is de showmaster, wie praat wanneer etc. Plezier gegarandeerd.

Ons Veense Hart
In Nijkerkerveen staat Het Veense Hart, een ontmoetingsplek met Bibliotheek. En wat is er nou knusser dan samen lekker (voor)lezen met de kinderen? Kinderen kunnen bij de Bibliotheek boeken én een verrassingstasje ophalen…: Verrassingstasjes (bibliotheek nijkerk.nl)

Prutsen met Techniek
In de voorjaarsvakantie zou Bibliotheek Nijkerk in de bibliotheek van Nijkerkerveen een ‘uurtje prutsen met techniek’ organiseren. Helaas kan dat niet doorgaan. Op de momenten dat je kind even mag gamen, hebben we twee leuke alternatieven voor je. Om toch met programmeren bezig te zijn.

  • Ko de Kraker
    Een online game die kinderen kennis leert maken met de basisbeginselen van het programmeren. Ko is een vogel die van noten houdt. Je kind leert hem zijn noten te vinden door hem door een doolhof te leiden. Voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar oud.
    https://kodekraker.watnou.nl/
  • HackShield Future Cyber Heroes
    Wow; de naam alleen al! Dit een game die kinderen weerbaar maakt tgen cybercriminaliteit. De kinderen worden opgeleid tot heuse Cyber Agents! Voor kids tussen van 8 tot en met 12 jaar oud. https://www.joinhackshield.nl/

Workshops van KidsLab
Je eigen mini-voetbaltafel maken, een knikkerbaan of schaduwinsecten. KidsLab organiseert iedere woensdag- en zaterdagmiddag superleuke online workshops waar je via Zoom gratis aan deel kunt nemen. https://www.bibliotheeknijkerk.nl/Jeugd/kidslab.html

We hopen dat jullie een supertoffe vakantie zullen hebben en dat onze tips daar een mooie bijdrage aan zullen leveren!