Bzzzonder en Compassion

Bij alles dat we bedenken en ondernemen, betrekken we onze kinderen. ‘Wat willen jullie?’ ‘Hoe zouden jullie dat doen?’ ‘Willen jullie helpen?’ Zo creëren we een omgeving waar kinderen zich thuis, veilig en gehoord voelen. Helaas is dat niet overal ter wereld zo. Vanuit onze liefde voor kinderen steunen we daarom Compassion.

Wat doet Compassion?

Compassion redt vele kinderen in ontwikkelingslanden van de armoede. 1,7 Miljoen kinderen om precies te zijn. Dat doen zij door middel van een sponsorprogramma. Met de opbrengsten van alle sponsoren kunnen zij kinderen voorzien van schoolboeken, schooluniformen, voeding en medicatie. Maar minstens zo belangrijk: zij geven liefde en aandacht en laten hen kennis maken met het geloof. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die door Compassionprojecten zijn geholpen; vaker hun school af kunnen maken, grotere kansen hebben op betaald werk en vaak een belangrijke rol in hun gemeenschap vervullen van waaruit zij de jeugd weer verder helpen.

Wat doet Bzzzonder?

Wat doet Bzzzonder precies? Ook wij zijn sponsor. Op iedere locatie hebben we een sponsorkind waar we ook contact mee hebben! We schrijven elkaar brieven en wisselen foto’s uit. Zo leren de kinderen hoe fijn het is om iemand te helpen en praten we over de verschillen tussen Nederland en ontwikkelingslanden.

Op de website van Compassion kun je lezen wat zij allemaal ondernemen om kinderen in ontwikkelingslanden te helpen.