Buitenschoolse opvang in Vathorst

Bzzzonder Eemvallei

Zit jouw kind al in de bovenbouw van de basisschool? Dan kan het zomaar zijn dat je kind kleuters heel lief vindt, maar ook een beetje te klein om nog mee te spelen. Liever met leeftijdsgenoten, want dan kun je gewoon heel andere dingen doen. Dat doen we dan ook op deze bovenbouwbso die helemaal gericht is op kinderen van groep zes, zeven en acht. Onze bso-ruimte is gevestigd in de kantine van Hockeyclub Eemvallei, je weet wel; die club schuin tegenover Ikea en naast de skatebaan. Dat betekent dat we iedere bso-dag gebruik mogen maken van de hockevelden en we dus heel veel ruimte hebben om te doen wat willen!

Bso

Je kind mag zelf vanuit school naar onze bso, met de benenwagen of de fiets. Heb je toch liever dat we je kind ophalen van school? Geen probleem, doen we dat! Dan School is een serieuze aangelegenheid waar hard wordt gewerkt, dus het eerste dat we op de bso doen is rustig een kop thee drinken aan tafel. Verhalen vertellen, even mopperen over rekensommen en lachen om elkaars avonturen. En dan is het tijd voor actie! Dikwijls stuiven we de hockeyvelden op voor een potje beweging. Wie scoort is keep, flessenvoetbal, tikkertje. En soms hebben we minder zin in iets actiefs en gaan we lekker binnen chill tekenen of een potje Stratego spelen. Kinderen in de bovenbouwleeftijd beginnen hun eigen wil te ontwikkelen en daar geven we ook graag de ruimte voor. Daarom doen we veel in overleg en krijgt je kind inspraak. Op de bso beslissen we samen waar we zin in hebben en wat we gaan doen, want de bso moet vooral leuk zijn!

Ontwikkeling

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en tempo. De voorwaarden om tot ontwikkeling te kunnen komen, zijn voor ieder kind hetzelfde. Zo is het belangrijk dat je kind zich veilig en thuis voelt. Daarom richten we onze plekken huiselijk en warm in. We eten iedere dag vers fruit en verse groente. We bieden activiteiten waarmee we de ontwikkeling van je kind stimuleren en vertoeven zoveel mogelijk buiten. Rust is ook van groot belang. De allerkleinsten doen dutjes in de buitenbedjes of in de slaapkamers en op de bso chillen we met een boek op de bank. Op deze manier, en onder liefdevolle begeleiding van onze pedagogisch medewerkers, komt ieder kind tot bloei bij Bzzzonder.

Iedereen is welkom

Bij Bzzzonder is iedereen welkom. De deur staat dus ook wagenwijd voor je open als je kind wat extra’s nodig heeft. Extra hulp, zorg of aandacht bijvoorbeeld. Soms is een net iets andere benadering al genoeg om je kind tot bloei te laten komen. We gaan graag met je in gesprek en op zoek naar mogelijkheden, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat je kind bij ons volledig zichzelf kan zijn.

Grasknieën en modderlaarzen

Vieze grasknieën, een scheur in je mouw of modderlaarzen zien we niet als vies, kapot of jammer maar als bewijs dat er nieuwe ervaringen opgedaan zijn en er lekker vrij gespeeld is. Wel handig om daar rekening mee te houden. Je haalt je kind dus niet altijd fonkelschoon op, wel boordevol verhalen over nieuwe avonturen. Van die avonturen maken we zo nu en dan een kiekje die we in de ouderapp delen met een kort verhaaltje erbij, maar niet altijd. Liever zijn we namelijk met onze aandacht bij je kind en vertellen we je live bij het ophaalmoment wat we allemaal hebben beleefd.

Samen met ABC Amersfoort

Bzzzonder Eemvallei is kernpartner van ABC Vathorst Midden (Amersfoortse Brede Combinatie). Dat betekent dat we samenwerken om ervoor te zorgen dat Vathorst een fijne omgeving is voor ouders en kinderen. Dat er voldoende ondersteuning is voor gezinnen, dat er gelegenheid wordt gecreëerd om elkaar te ontmoeten en dat er een ruim aanbod is van leuke activiteiten voor de kinderen! Op de website van ABC Amersfoort vind je meer informatie.

Bzzzonderheden van

Eemvallei

  • Hockeyvelden voor de deur
  • Veel aandacht voor sport en spel
  • Caraïben 1, 3825 ZN Hooglanderveen
  • kbcdevathorst@bzzzonder.nl

bso