Vakantievertier

Heb je al plannen voor de zomervakantie? Nu wel! We hebben namelijk superveel leuke activiteiten voor je verzameld waar je uit kunt kiezen. Of je nu van knutselen, lekker eten, voorstellingen, toneelspelen, techniek, bouwen, circus of natuur houdt (of van dat allemaal); er is voor ieder wat wils. Dus ga er even voor zitten, kies een aantal leuke activiteiten uit waar je je voor aanmeldt en de voorpret kan beginnen. Fijne zomer allemaal!

Bzzzonder Theaterweek

Ben jij tussen de 11 en 14 jaar oud, lijkt het je leuk om theater te maken en zit je vol ideeën? Dan is de Bzzzonder Theaterweek echt iets voor jou. Van 19 tot en met 23 juli werk je iedere dag van 10.00 tot 15.00 uur aan een theaterstuk waarin jouw eigen inbreng een grote rol mag spelen. Tussendoor lunchen jullie met elkaar en op de laatste dag, de dag van de slotvoorstelling dineren jullie ook gezellig samen.  Onze ervaren theatermakers (Thjum, Mike en Levi) weten iedereen in zijn/haar kracht te zetten. Meedoen kost €145,- en aanmelden doe je hieronder.

Inschrijven

Goochelaar Joost

Op 25 juli komt Goochelaar Joost naar Theater De kamers! Een interactieve, grappige en magische show. Een heerlijke middag uit voor jong en oud op de zondagmiddag. Goochelaar Joost maakt een fijne voorstelling gericht op de belevingswereld van de kinderen (4+). Een show vol humor, interactie en natuurlijk goocheltrucs. De kinderen zullen lachen, meedoen en verwonderd staan te kijken naar alles wat er gebeurt. De ‘magie’ gebeurt letterlijk in de handen van de kinderen! Ben je al een keer bij Joost geweest? Geen zorgen, zijn shows zijn altijd weer anders. Een kaartje kost €6,- en bestel je hieronder:

Inschrijven

Picknick Wijkboerderij Nieuwland

Picknicken in Nieuwland! Op 23 juli haal jij vanaf 12.00 uur je picknickpakket op (inclusief kleed) bij Wijkboerderij Nieuwland en strijk je neer bij De Draak of op een ander fijn plekje in de wijk. De kosten voor een standaard picknickpakket zijn €20,- Dit is voldoende voor twee grote mensen en twee kleine mensen. Los bestellen kan ook. De kosten voor een volwassene zijn €7,50 en voor een kind €5,- . Afrekenen doe je bij het afhalen van het picknickpakket. Het kleed krijg je in bruikleen. Die breng je na de picknick weer terug bij Wijkboerderij Nieuwland. Aanmelden kan via onderstaand likje.

Inschrijven

Repaircafé in Wijkboerderij Nieuwland

Ben je tussen de 9 en 12 jaar oud en vind je het superleuk om aan dingen te sleutelen? Om te ontdekken hoe iets werkt? Ben je altijd nieuwsgierig naar het hoe en waarom en zoek je dat ook graag uit? Elektrische apparaten uit elkaar halen en ervoor zorgen dat het weer werkt? Dan is het Repaircafé echt iets voor jou!
Dat is namelijk precies wat je, onder leiding van een superhandige Harry, gaat doen! Meedoen kost €5,- en aanmelden kun je je via onderstaande link.
Er zijn twee workshops op 11 augustus: eentje van 9.30 tot 12.00 uur en eentje van 14.00 tot 16.30 uur.

Inschrijven

Bouwdorpen in Ede, Nieuwland en Vathorst

Vier dagen lang timmeren, zagen, schroeven en bouwen. Dat kan tijdens Bzzzonder Bouwdorp. Dit jaar is ons bouwthema: Fantasie! Dat betekent dus dat alles mag en alles kan! Je kunt prima wonen in een reuzenperzik (vraag maar aan Roald Dahl) of in een krokodil met vleugels, een unicornpenthouse, een bungalow met propellers of een tiny house met rupsbanden. Bouw mee en beleef de vier leukste dagen van de zomervakantie! Je kunt meebouwen als je tussen de 8 en 13 jaar oud bent. Meedoen kost 50,- en aanmelden kan via onderstaande link.

Inschrijven

Slijm maken in Kinderbelevingscentrum De Vathorst

Welke kleur slijm vind jij het mooist? Kies je voor glitters of juist niet? Ontdek hoe je slijm kan maken door lekker te mengen, roeren, kneden en kliederen. Deze workshop wordt gegeven voor Jessica van Confetti in meer in Kinderbelevingscentrum De Vathorst. Voor kinderen van 6 tot 13 jaar oud op 20 juli van 11.30 tot 12.30 uur. Meedoen kost €7,50 en aanmelden kan via onderstaande link. Daar vind je ook meteen andere data en locaties waarop je workshops van Confetti kunt volgen!

Inschrijven

Familiediner in Theater De Kamers

Iedere vrijdag kun je op het terras of in de eetkamer van Theater De Kamers genieten van een knus familiediner. Kok Zaher bereidt een heerlijk voorgerechtje, hoofdgerecht en een toetje. Vanaf 17.30 uur kun je aanschuiven. Volwassenen betalen €12,50 kinderen van 5 tot en met 9 jaar betalen €5,- en kinderen jonger dan 5 jaar, smullen gratis mee. Hoe fijn om een avondje niet te koken en er lekker met het gezin even uit te zijn?
Aanmelden kan via onderstaande link.

Inschrijven

Foam Clay Workshop in Kinderbelevingscentrum De Vathorst

Foam Clay is een kleisoort dat bestaat uit hele kleine balletjes, het is supersoepel en kneedbaar, plakt van zichzelf waardoor je geen lijm nodig hebt en wordt vanzelf hard (na een paar daagjes) zodat je het niet in de oven hoeft af te bakken of iets dergelijks. Ideaal! Je kan er supermooie dingen mee maken zonder geklieder. In deze workshop op 20 juli van 10.00 tot 11.00 uur van Confetti en meer, kunnen kinderen van af 4 jaar een uur lang knutselen waarna ze hun schitterende kunstwerkje natuurlijk mee naar huis mogen nemen. Meedoen kost €7,50 per persoon een aanmelden kan via onderstaande link.

Inschrijven

Cirque Moustache Kinderkaravaan

De Cirque Moustache Kinderkaravaan komt ook deze zomer naar Theater De Kamers. Op 21 en 22 augustus kunnen kinderen een workshop volgen waarin ze circusles krijgen! Hoe cool is dat? De kinderen kunnen op bovenstaande data meedoen van 10.00 tot 12.00 of van 13.00 tot 15.00 uur. Kids in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar mogen deelnemen. Sorry papa’s en mama’s, we snappen dat jullie ook graag willen. Maar voor jullie hebben we plek op ons terras! Meedoen kost  €9,- en aanmelden kan via onderstaande link.

Inschrijven

Leuks in Hart van Vathorst

In Hart van Vathorst is er ook allerlei leuks te doen deze zomer. Zo kun je op 21 juli een workshop van Confetti en meer doen: ‘slijm maken’ of ‘ mozaiek’. En niemand minder dan Dirk Schele komt er optreden! Natuurlijk is ook de horeca geopend en ben je er meer dan welkom om een kop thee of koffie met lekkers of een lunch te nuttigen. Je vindt alle informatie via onderstaande link.

Inschrijven

Bloemenspeurtocht en dierenbingo bij Parkhuis

Kom op een vrijdag in de zomervakantie naar Parkhuis Amersfoort en doe de bloemenspeurtocht of de dierenbingo. Nog niet eerder bij Parkhuis geweest? Dan is dit je kans! Parkhuis is gevestigd in het monumentale ketelhuis van het voormalige Elisabeth Ziekenhuis en is omringd door het gloednieuwe Park Elisabeth. Een heel fijne plek voor kinderen van 0 tot 101! Het terras van Parkhuis is trouwens ook geopend, dus na je wandeling kun je lekker even neerploffen voor een relaxmomentje met lekkers. De speurtocht en de bingo zijn gratis verkrijgbaar bij Parkhuis.