Een plek die als thuis voelt

Met persoonlijke aandacht zorgen we ervoor de je kind zich gezien voelt. Naast liefde en aandacht vinden we gezonde voeding belangrijk. Dus eten we iedere dag op vaste momenten vers fruit uit en verse groente. Het liefst zo uit het vuistje omdat dit je kind helpt om nieuwe dingen te proberen. Ook de inrichting van onze locaties draagt bij aan het welbevinden van je kind. We richten onze plekken daarom in als woonkamers. Knus en behagelijk. Veel planten, natuurlijke materialen en zachte stoffen. Kortom: een plek die als thuis voelt.

Als je baby bent…

is het fijn om op de kinderopvang ook gewoon je eigen ritme te volgen, net als thuis. Bij Bzzzonder kan dat. Pas wanneer je kind er klaar voor is, gaan we stapje voor stapje over op het dagritme van de kinderopvang. Een vaste dagstructuur zorgt voor voorspelbaarheid en herkenbaarheid. Dit geeft je kind houvast en een gevoel van veiligheid. In het begin slaapt je baby veel, dus ook op de kinderopvang. Op de wakkere momenten spelen we samen en stimuleren we de ontwikkeling van je kind. We bieden materiaal aan dat aanspoort tot uitproberen en onderzoeken. Ook prikkelen we de zintuigen, zodat je kind beetje bij beetje deze wondere wereld en vooral zichzelf ontdekt. Grassprieten die de voetjes kietelen, een briesje wind op de wangen tijdens een dutje in een buitenbed.

Als je bijna één meter bent…

ben je baby-af en bijna volwassen. Nou okay, dat nog niet maar je kind is wel al heel groot! In de dreumesfase heeft je kind leren staan en nu zullen de eerste stapjes misschien niet lang meer op zich laten wachten. En voor je het weet is daar de peuterfase waarin je kind steevast ‘Nee!’ roept, want dat is nu eenmaal wat peuters graag doen. Je kind heeft een nu een eigen wil en is reuzebenieuwd wat er na een ‘nee’ gebeurt. We nemen je peuter veel mee op avontuur in de natuur en lezen stapels boeken met elkaar. We liggen op onze buik om treinbanen te bouwen, schilderen als heuse Picasso’s de sterren van de hemel en doen soms gewoon even helemaal niks. Lekker even luieren. Het ontdekken van de wereld is namelijk best vermoeiend. We bieden trouwens ook Peuterschool. Daar bereiden we je kind spelender- en nog-steeds-nee-roepender-wijs voor op de grote school.

Iedereen is welkom

Bij Bzzzonder is iedereen welkom. De deur staat dus ook wagenwijd voor je open als je kind wat extra’s nodig heeft. Extra hulp, zorg of aandacht bijvoorbeeld. Soms is een net iets andere benadering al genoeg om je kind tot bloei te laten komen. We gaan graag met je in gesprek en op zoek naar mogelijkheden, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat je kroost zich bij ons helemaal op zijn gemak voelt.

Bijpraten

Bij het ophaalmoment vertellen we je hoe de dag met je kroost is verlopen. Ook communiceren we via de ouderapp, daarin noteren we de eet- en slaapmomenten en plaatsen we zo nu en dan leuke kiekjes die we van je kind hebben gemaakt. Wees niet verbaasd bij het ophalen als je kind melk heeft geknoeid op zijn shirt of een gat in de broek is gevallen. Zelf je beker melk inschenken en daarna op pad om de wereld te ontdekken, brengt nu eenmaal wat risico’s met zich mee. Maar laten die er nu net voor zorgen dat je kind en het zelfvertrouwen een enorme groei doormaken.

Wij bieden ook

 • Kinderdagverblijf

  Een huiselijke, sfeervolle en gezellige omgeving

 • Peuterschool

  Op een speelse manier de wereld ontdekken

 • Buitenschoolse opvang

  Talenten ontdekken en net een stapje verder gaan

 • Buitenbso

  99% van de tijd lekker buiten spelen