Kinderdagverblijf in Vathorst Centrum

Bzzzonder Hart van Vathorst

Is jouw kind tussen de nul en vier jaar oud? Dan vangen we je kind op ons kinderdagverblijf op. De groepsruimtes zijn huiselijk ingericht, net woonkamers. Met veel planten, natuurlijke materialen en zachte kleuren. Op de babygroep volgen we zoveel mogelijk het ritme van thuis. Pas wanneer je kind er klaar voor is, gaan we stapje voor stapje over op het dagritme van de opvang. In het begin slaapt je baby veel, dus ook op de kinderopvang. Op de wakkere momenten spelen we samen en stimuleren we de ontwikkeling van je kind. We bieden materiaal aan dat aanspoort tot uitproberen en onderzoeken. Hoe ouder je kind wordt, hoe meer we gaan ondernemen. Altijd afgewisseld met rustmomenten omdat je kind die nodig heeft om alle prikkels te kunnen verwerken. Bereikt je kind de dreumesleeftijd? Dan spelen we graag samen met een zachte bal, klei, water en zand. In de peuterfase lezen we veel boekjes, zingen we de sterren van de hemel en gaan we vaak de natuur in. Tussentijds zorgen we voor bergen vers fruit en verse groente die ze zo uit het vuistje mogen eten, omdat dat je kind helpt om nieuwe dingen uit te proberen.

Peuterschool

Onze peuterschool is er speciaal voor kinderen tussen de tweeëneenhalf en vier jaar oud. Hier stimuleren we de ontwikkeling van je peuter door te dóen. Door dingen te ondernemen en de wijde wereld in te trekken. Maar ook binnen beleven en leren we een boel. We maken grote kunstwerken met vingerverf, luisteren naar verleesverhalen en onthouden nieuwe woorden omdat we er daarna luidkeels liedjes over zingen. We gaan helemaal mee in de beleveniswereld van de kinderen. Dikwijls stellen de peuters ons vragen die zo interessant zijn dat we het samen gaan onderzoeken. Zomaar spontaan. Zonder daar al te veel nadruk op te leggen, bereiden we je peuter ook al een beetje voor op de grote school. Dat doen we door sommige dingen net als op school te doen en een soortgelijk dagritme te volgen. Op De Peuterschool kun je zijn wie je bent en op speelse manier de wereld ontdekken.

Ontwikkeling

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en tempo. De voorwaarden om tot ontwikkeling te kunnen komen, zijn voor ieder kind hetzelfde. Zo is het belangrijk dat je kind zich veilig en thuis voelt. Daarom richten we onze plekken huiselijk en warm in. We eten iedere dag vers fruit en verse groente. We bieden activiteiten waarmee we de ontwikkeling van je kind stimuleren en vertoeven zoveel mogelijk buiten. Rust is ook van groot belang. De allerkleinsten doen dutjes in de buitenbedjes of in de slaapkamers en op de bso chillen we met een boek op de bank. Op deze manier, en onder liefdevolle begeleiding van onze pedagogisch medewerkers, komt ieder kind tot bloei bij Bzzzonder.

Iedereen is welkom

Bij Bzzzonder is iedereen welkom. De deur staat dus ook wagenwijd voor je open als je kind wat extra’s nodig heeft. Extra hulp, zorg of aandacht bijvoorbeeld. Soms is een net iets andere benadering al genoeg om je kind tot bloei te laten komen. We gaan graag met je in gesprek en op zoek naar mogelijkheden, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat je kind bij ons volledig zichzelf kan zijn.

Grasknieën en modderlaarzen

Vieze grasknieën, een scheur in je mouw of modderlaarzen zien we niet als vies, kapot of jammer maar als bewijs dat er nieuwe ervaringen opgedaan zijn en er lekker vrij gespeeld is. Wel handig om daar rekening mee te houden. Je haalt je kind dus niet altijd fonkelschoon op, wel boordevol verhalen over nieuwe avonturen. Van die avonturen maken we zo nu en dan een kiekje die we in de ouderapp delen met een kort verhaaltje erbij, maar niet altijd. Liever zijn we namelijk met onze aandacht bij je kind en vertellen we je live bij het ophaalmoment wat we allemaal hebben beleefd.

Samen met ABC Amersfoort

Bzzzonder Hart van Vathorst is kernpartner van ABC De Bron- Hooglanderveen (Amersfoortse Brede Combinatie). Dat betekent dat we samenwerken om ervoor te zorgen dat Vathorst een fijne omgeving is voor ouders en kinderen. Dat er voldoende ondersteuning is voor gezinnen, dat er gelegenheid wordt gecreëerd om elkaar te ontmoeten en dat er een ruim aanbod is van leuke activiteiten voor de kinderen! Op de website van ABC Amersfoort vind je meer informatie.

Bzzzonderheden van

Hart van Vathorst kinderdagverblijf

  • Jong en oud leven samen
  • Centraal gelegen in Vathorst
  • Angelinapolder 9, 3825 LX Amersfoort
  • hartvanvathorst@bzzzonder.nl

kdv, peuter, bso