Buitenschoolse opvang in Amersfoort Centrum

Bzzzonder Hogeweg

Ben je op zoek naar een kleinschalige bso in de omgeving van Amersfoort Centrum? Een bso waar iedereen welkom is, en waar van iedere dag een feestje wordt gemaakt? Zo’n plek is er! En die plek heet Bzzzonder Hogeweg,gevestigd in de Van der Hoeveschool. We mogen hier gebruik maken van alle faciliteiten van school. Het schoolplein is supertof en biedt ontelbaar veel speelmogelijkheden: een voetbal-en basketbalveld, een zandbak, survivalbaan, klimrekken, een grote nestschommel én een zandbak. Een fijne, uitdagende plek om na een intensieve schooldag lekker uit te razen, bij te komen en plezier te maken.

Bso

Op bso Hogeweg vangen we basisschoolkinderen van alle leeftijden op. School is een serieuze aangelegenheid waar hard wordt gewerkt, dus het eerste dat we op de bso doen is rustig een kop thee drinken aan tafel. Verhalen vertellen, even mopperen over rekensommen en lachen om elkaars avonturen. En dan is het tijd voor actie! Potje basketballen, schommelen of ‘politie en boefje’ op het plein bijvoorbeeld. Maar ook binnen vermaken we ons opperbest. Lekker chill tekenen of een potje Regenwormen. Eigenlijk doen we gewoon iedere dag waar we zin in hebben, want de bso moet vooral heel erg leuk zijn!

Van school zo naar de bso

Bzzzonder Hogeweg is gevestigd in de Van der Hoeveschool. Kinderen van deze school kunnen na schooltijd zo aanwaaien en van andere scholen kunnen we kinderen ophalen. Niet van álle scholen in Amersfoort, want dan zou de bso wel erg vol worden. Welke scholen wel:

– Regenboog Reinaartpad
– PWA Beekenstein en
– De Kingmaschool.

Gaat jouw kind naar een andere school? Dan zijn er ook mogelijkheden hoor, we hebben namelijk meerdere Bzzzonderbso’s in Amersfoort en iedere locatie haalt weer van andere scholen op.

Ontwikkeling

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en tempo. De voorwaarden om tot ontwikkeling te kunnen komen, zijn voor ieder kind hetzelfde. Zo is het belangrijk dat je kind zich veilig en thuis voelt. Daarom richten we onze plekken huiselijk en warm in. We eten iedere dag vers fruit en verse groente. We bieden activiteiten waarmee we de ontwikkeling van je kind stimuleren en vertoeven zoveel mogelijk buiten. Rust is ook van groot belang. De allerkleinsten doen dutjes in de buitenbedjes of in de slaapkamers en op de bso chillen we met een boek op de bank. Op deze manier, en onder liefdevolle begeleiding van onze pedagogisch medewerkers, komt ieder kind tot bloei bij Bzzzonder.

Iedereen is welkom

Bij Bzzzonder is iedereen welkom. De deur staat dus ook wagenwijd voor je open als je kind wat extra’s nodig heeft. Extra hulp, zorg of aandacht bijvoorbeeld. Soms is een net iets andere benadering al genoeg om je kind tot bloei te laten komen. We gaan graag met je in gesprek en op zoek naar mogelijkheden, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat je kind bij ons volledig zichzelf kan zijn.

Grasknieën en modderlaarzen

Vieze grasknieën, een scheur in je mouw of modderlaarzen zien we niet als vies, kapot of jammer maar als bewijs dat er nieuwe ervaringen opgedaan zijn en er lekker vrij gespeeld is. Wel handig om daar rekening mee te houden. Je haalt je kind dus niet altijd fonkelschoon op, wel boordevol verhalen over nieuwe avonturen. Van die avonturen maken we zo nu en dan een kiekje die we in de ouderapp delen met een kort verhaaltje erbij, maar niet altijd. Liever zijn we namelijk met onze aandacht bij je kind en vertellen we je live bij het ophaalmoment wat we allemaal hebben beleefd.

Bzzzonderheden van

Hogeweg

  • In en buiten school veel speelruimte
  • Van school zo naar de bso
  • Ringweg Kruiskamp, 106 3814 WT Amersfoort
  • hogeweg@bzzzonder.nl

bso