Buitenschoolse opvang in Vathorst

Bzzzonder De Kamers

Een bijzondere bso op allerlei manieren! Allereerst omdat de bso gevestigd is in een heus theater: Theater De Kamers. Hier hebben we dus een echte theaterzaal tot onze beschikking. Hier kunnen de kinderen naar hartenlust op het podium zingen, dansen en acteren. Of juist leren hoe de boel achter de schermpen werkt, zoals: licht, geluid en visagie. Maar er is meer. Deze plek zit namelijk ook naast Kinderboerderij De Brinkhorst. We lopen er de deur plat en kennen inmiddels alle dieren bij naam. En of dat nog niet genoeg leuks is, hebben we ook nog een natuurspeeltuin om de hoek én een eigen strandterras waar we buiten kunnen spelen. Bij Bzzzonder De Kamers is dus binnen én buiten en boel te doen en te beleven!

Bso

Deze bso is er speciaal voor de grotere bso-kinderen, vanaf groep vijf. Je kind komt dan zelf vanuit school naar de bso, met de fiets of de benenwagen. De bso-ruimte is net een gezellige woonkamer, in een grote zitkuil met veel ramen. Het eerste dat we op een bso-dag doen, is daar even neerploffen om bij te komen. School is een serieuze aangelegenheid waar hard wordt gewerkt, dus even chillen met een kop thee is dan fijn. Verhalen vertellen, even mopperen over rekensommen en lachen om elkaars avonturen. En dan is het tijd voor actie! Samen een toneelstuk bedenken op het podium, een bezoekje brengen aan onze dierenvrienden, potje Party & Co, of soms gewoon lekker een beetje luieren en kletsen. Net waar we zin in hebben, want de bso moet vooral leuk zijn! Op dit moment is de bso geopend op maandag, dinsdag en donderdag. Bij meer aanvragen, kunnen we ook open op de overige dagen.

Ontwikkeling

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en tempo. De voorwaarden om tot ontwikkeling te kunnen komen, zijn voor ieder kind hetzelfde. Zo is het belangrijk dat je kind zich veilig en thuis voelt. Daarom richten we onze plekken huiselijk en warm in. We eten iedere dag vers fruit en verse groente. We bieden activiteiten waarmee we de ontwikkeling van je kind stimuleren en vertoeven zoveel mogelijk buiten. Rust is ook van groot belang. De allerkleinsten doen dutjes in de buitenbedjes of in de slaapkamers en op de bso chillen we met een boek op de bank. Op deze manier, en onder liefdevolle begeleiding van onze pedagogisch medewerkers, komt ieder kind tot bloei bij Bzzzonder.

Iedereen is welkom

Bij Bzzzonder is iedereen welkom. De deur staat dus ook wagenwijd voor je open als je kind wat extra’s nodig heeft. Extra hulp, zorg of aandacht bijvoorbeeld. Soms is een net iets andere benadering al genoeg om je kind tot bloei te laten komen. We gaan graag met je in gesprek en op zoek naar mogelijkheden, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat je kind bij ons volledig zichzelf kan zijn.

Grasknieën en modderlaarzen

Vieze grasknieën, een scheur in je mouw of modderlaarzen zien we niet als vies, kapot of jammer maar als bewijs dat er nieuwe ervaringen opgedaan zijn en er lekker vrij gespeeld is. Wel handig om daar rekening mee te houden. Je haalt je kind dus niet altijd fonkelschoon op, wel boordevol verhalen over nieuwe avonturen. Van die avonturen maken we zo nu en dan een kiekje die we in de ouderapp delen met een kort verhaaltje erbij, maar niet altijd. Liever zijn we namelijk met onze aandacht bij je kind en vertellen we je live bij het ophaalmoment wat we allemaal hebben beleefd.

Ontmoetingsplek

Deze locatie behoort tot de ontmoetingsplekken van Bzzzondere Gasten. Dat betekent dat je hier ook terecht kunt om te borrelen, eten, vergaderen, feesten en meer. Het dagbestedingsteam ondersteunt de kinderopvang en zorgt voor een flinke dosis gastvrijheid voor iedereen die een stap over de drempel van Theater de Kamers.

Samen met ABC Amersfoort

Bzzzonder De Kamers is kernpartner van ABC De Bron- Hooglanderveen (Amersfoortse Brede Combinatie). Dat betekent dat we samenwerken om ervoor te zorgen dat Vathorst een fijne omgeving is voor ouders en kinderen. Dat er voldoende ondersteuning is voor gezinnen, dat er gelegenheid wordt gecreëerd om elkaar te ontmoeten en dat er een ruim aanbod is van leuke activiteiten voor de kinderen! Op de website van ABC Amersfoort vind je meer informatie.

Bzzzonderheden van

De Kamers

  • Bso in een heus theater
  • Veel aandacht voor crea en cultuur
  • Wezeperberg 1, 3825 DJ Amersfoort
  • dekamers@bzzzonder.nl

bso